top of page

#חיי בלוג 3 // מארחת את שרון גולן


הכרתי אותה במרחב הווירטואלי הרבה לפני שהכרנו מחוצה לו, הורדתי כמה מתנות דיגיטליות שלה הרבה לפני שהכרנו באופן אישי,

למדתי ממנה עוד לפני שדיברתי איתה בפעם הראשונה.

הפגישה הראשונה שלנו הרגישה כאילו אנחנו מכירות כבר שנים.


היא זכתה במקום השני בתחרות בלוג2017, אני שמחה לארח ב #חיי_בלוג את שרון גולן

מי את שרון גולן?

אני שרון גולן, מעצבת מותגים ובלוגרית, חיי המקצועיים מתחלקים בין סטודיו למיתוג ועיצוב אתרים, לבין יצירת קורסים לבעלי עסקים ובלוגרים על כלי שיווק מעניינים כמו מתנות דיגיטליות, לבין כתיבה ושיווק הבלוג האהוב שלי - אוכל בריא לקטנטנים Finger Food.

התחלתי לכתוב עוד הרבה לפני הבלוג הנוכחי שלי. מאז שהעסק שלי נולד (לפני 10 שנים כבר) הייתי צריכה להבין איך אני משווקת אותו, בשנים הראשונות זה היה ממש ניסוי וטעיה ולאחר מכן למדתי לאט לאט איך לכתוב יותר מדויק וגם פתחתי בלוג ב-blogger על עיצוב.

לפני 3 שנים פתחתי את בלוג האוכל שלי ומאז אני לא מפסיקה לכתוב כי זו לגמרי התשוקה שלי לכתוב על אוכל וילדים ולקשר בין שני התחומים האלה בהרבה מאוד תוכן וכלים מעוצבים.

הקוראים שלי הם הורים לקטנטנים, אני מגדירה את זה בין 0-5 אבל עם הזמן, ופתיחת הקבוצה שלי בפייסבוק, גיליתי שיש הרבה הורים לילדים יותר גדולים, עד 10 ואפילו יותר, שקוראים את הבלוג ומשתתפים בקבוצה.

קצת פרטים טכניים הבלוג שלי בנוי על וויקס, זו פלטפורמה שאני מעצבת עליה כבר שנים ללקוחות ולעצמי (גם 2 האתרים האחרים שלי, של הסטודיו והקורסים בנויים עליה), היא מאוד נוחה לי ומספקת את כל הצרכים שיש לי כרגע.

הבלוג תוכנן בהתחלה כבלוג דף אחד עם גלילה ארוכה, פשוט כי זה מבנה הבלוגים שהכרתי ואהבתי בזמנו, עם הזמן נוספו עליו דפי תוכן נוספים כמו מתכונים (שבנוי כעת על תבנית הבלוגים החדשה של Wix), חנות מוצרים שלי, ווישליסט, פרינטבלס (דף מתנות מרוכז), קצת עליי ופרסום בבלוג. לאחרונה הוספתי גם קטגוריה חדשה בשם "מאחורי הקלעים" שכוללת בתוכה פוסטים שעולים לבלוג.

השיקולים בתכנון המבנה של האתר היו ליצור משהו שקל לי לתחזק ולהוסיף אליו תוכן, ומבנה שקל לאנשים לזהות כמשהו מוכר וישר להתחיל לקרוא ולהתעמק בפוסטים.

במקרה שלי אני אשת המקצוע שנעזרתי בה, אבל עם הזמן לקחתי ייעוץ נקודתי על דברים שפחות הכרתי בעולם הבלוגים כמו SEO למקצוענים, קורס בלוגינג מתקדמות של יונית צוק ועוד.

במבט לאחור לא הייתי עושה שום דבר אחרת,

אבל במבט קדימה אני כן חושבת לשנות את מבנה דף הבית של הבלוג כי כמות התכנים גדלה משמעותית ולדעתי בגלילה ארוכה פחות נחשפים לכל התוכן וסדרות התוכן השונות, אז שוקלת איך לעשות את זה.


 

בואי נדבר על חיי הבלוג, ספרי לי על ניהול הבלוג

נתחיל מזה שניהול הבלוג אצלי זה נושא שכל הזמן בעבודה, כל הזמן אני משפרת תהליכים כדי לאפשר לעצמי כמה שיותר זמן כתיבה.

אני כותבת אחת לשבוע

(משתדלת לפחות) ולוקחת שעתיים-שלוש, לפעמים יותר, כדי לכתוב פוסטים שנמצאים אצלי ברשימת המתנה, השראה לכתיבה אני מוצאת מכל דבר - משאלות בקבוצת הפייסבוק שחוזרות על עצמן, משאלות ששואלים אותי אנשים שאני פוגשת וקוראים את הבלוג (וגם כאלו שלא קוראים), מדברים שאני נתקלת בהם ביומיום עם הילדים ונראים לי כרעיון טוב לכתוב עליו.

היום כבר אין לי כמעט מצבים שאין השראת כתיבה,

כי תמיד יש לי רעיונות לעוד ועוד פוסטים מסודרים במערכת שלי. מה שכן יכול לקרות הוא שלא יתחשק לי לכתוב, אבל לרוב גם זה לא קורה כי אני די מחכה ליום הזה בשבוע שבו אני משתוללת עם הרעיונות וכותבת - לרוב יותר מפוסט אחד, כדי שאוכל לתזמן קדימה גם.

אני מאוד אוהבת לתכנן קדימה, אבל לזרום ולעבוד מתוך הבטן.

בפועל איך זה עובד? יש לי במערכת Asana רשימת רעיונות די גדולה, היום גם מסודרת לפי סדרות פוסטים כדי לתת מבנה מסודר יותר, ואני מתכננת לרוב חודש-חודשיים קדימה, כדי שלא יווצר מצד שאני מעלה 2 פוסטים מאותה סדרה אחד אחרי השני. כשאני כותבת אני מנסה כן להיות יותר ספונטנית ולכתוב את ה-2-3 פוסטים שיותר בא לי לכתוב כרגע ואם הם לא מתוכננים לזמן הקרוב אז אני כותבת ומתזמנת אותם לזמן שמתאים להם.

התדירות שלי עד לחודשיים האחרונים הייתה 2-3 פוסטים בחודש,

למרות שפעם ב.. היה רק חודש עם פוסט אחד בלבד, אבל בחודשיים האחרונים בזכות הצפה ברעיונות וברצון גדול יותר להתעסק בכתיבה כחלק גדול יותר מהשבוע שלי + פוסטים אורחים שהזמנתי לבלוג, התדירות עלתה ל1-2 פוסטים בשבוע ואני מאמינה שאשמור על הקצב הזה מעכשיו והלאה.

את הבלוג אני משווקת לרשימת התפוצה של הבלוג,

שהיום כבר די גדולה תודות להרבה מתנות שחילקתי לאורך ה-3 שנים שהבלוג קיים + אתגרים ופעילויות שיווקיות שעשיתי, לאחר מכן בקבוצת הפייסבוק, בדף העסקי, ובפייסבוק הפרטי שלי. פוסטים שקשורים בטיולים אני מפרסמת גם בקבוצות רלוונטיות + בקבוצה של בלוגריות של יונית, אבל שאר הקבוצות בפייסבוק לא ממש מאפשרות לפרסם בהן אז החלטתי לרדת מזה ולהגדיל פשוט את הקהלים שלי משמעותית כדי שלא אצטרך עוד גורמים חיצוניים. ממש לאחרונה הגברתי את הפעילות שלי גם בפינטרסט וזה מתחיל להראות ניצנים של טראפיק איכותי.

אני משתמשת בדי הרבה שיטות קידום אתרים בבלוג,

קודם כל בודקת על איזה נושאים לכתוב באמצעות כמה כלי מילות מפתח שונים, כדי לדעת איך לנסח שאלות שאני רוצה לענות עליהן בצורה הכי מדויקת, אני גם משבצת מילות מפתח בתוך הטקסט (תוך כדי הכתיבה, לא חוזרת להוסיף אחרי), ובשלב סגירת הפוסט לפרסום עוברת על הלינק שלו ומשנה לנוסח רלוונטי באנגלית, מוסיפה תגיות וקטגוריות, עורכת את הכותרת והטקסט לגוגל ופייסבוק ורק אז מפרסמת או מתזמנת.


 

שאיפות וחלומות

מה השאיפה הכי גדולה שלך בהקשר לבלוג?

השאיפה הכי גדולה שלי בהקשר לבלוג היא שהוא יהפוך למקור הכנסה מרכזי וגדול בעסק שלי ובגלל זה אני משקיעה בו עכשיו עוד יותר מאמצים כדי שזה באמת יקרה.

העצה הכי טובה שיש לך לתת לבלוגרים מתחילים?

לבלוגרים מתחילים אני ממליצה להתמיד, לא להתייאש אם יש חודש אחד שפחות בא לכם לכתוב בבלוג, אתם נותנים דין וחשבון בעיקר לעצמכם, וככל שתשקיעו יותר תראו יותר תשואה על ההשקעה שלכם.

וגם - תכנון הוא דרך מעולה להישאר תמיד בהשראת כתיבה ומלאים ברעיונות - מצאו לכם את הדרך שנוחה לכם ותתמידו בה, תרשמו כל רעיון חדש שעולה לכם ובשלב הכתיבה תבדקו אם הוא באמת טוב ובא לכם לבדוק אותו או לדחות אותו להזדמנות אחרת או פשוט לגנוז אותו.

איפה מוצאים אותך?

(רשתות, אתר, פינטרסט, אינסטגרם….)

אני רוצה להודות לשרון על השיתף של מאחורי הקלעים של הבלוג. יש הרבה מה ללמוד מבלוג אוכל לקטנטנים שיש בו הרבה יותר ממתכונים.

 

אם יש לכם בלוג מעניין,

ואולי סיפור מרתק מאחורי הבלוג,

אם אתם רוצים להיות חלק מפרויקט #חיי_בלוג,

צרו איתי קשר כאן בלינק

נתראה בפוסט הבא של חיי_בלוג


14 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comentarios


bottom of page